S. Kahanec tvrdí, že megakasíno by regiónu neprospelo

03.05.2010 Prešov

Prešov 3. mája (TASR) – Poslanec Národnej rady SR a mestského zastupiteľstva v Prešove Stanislav Kahanec (KDH) je presvedčený, že východu Slovenska by neprospela taká investíciu, ako je výstavba megakasína.
Uviedol to dnes na stretnutí s novinármi v súvislosti s údajnými vyjadreniami primátora Pavla Hagyariho na marcovom fóre HN Clubu, kde sa diskutovalo na tému Ako môžu mestá pomôcť podnikateľom.
Informácia o tom, že primátor by si vedel predstaviť v prípade zamietnutia realizácie projektu Metropolis v Bratislave, aby sa takéto centrum vybudovalo pri Prešove, sa podľa Kahanca objavila v médiách i v správe o Hagyariho služobnej ceste. Primátor už na poslednom zastupiteľstve povedal, že ide o dezinterpretáciu.
\"Keď to bolo úplne jasne tam napísané, že ponúkol som, aby tento projekt zrealizovali tu u nás pri Prešove, tak ako sa ináč dajú vyložiť tieto slová, \" povedal Kahanec.
Radnica by sa podľa neho mala sústrediť predovšetkým na aktivity, ktoré prinesú pracovné príležitosti, ale z normálneho podnikateľského prostredia.
\"Východ Slovenska ani mesto Prešov nepotrebuje žiadne megakasína. Východ potrebuje predovšetkým investorov, rozvinúť podmienky pre malých a stredných podnikateľov a živnostníkov a rozvinúť pracovné príležitosti pre obyčajných ľudí, \" tvrdí Kahanec.
Investície, ktoré síce prinesú pracovné miesta, ale rovnako vytvoria prostredie na podporu hazardu, Kahanec nepovažuje za správne. Upozornil, že to so sebou prináša aj gamblerstvo, kriminalitu a iné negatíva.
Názory poslanca podporil aj jeho stranícky kolega Ján Hudacký, ktorý dodal, že toto v žiadnom prípade nie sú pracovné miesta, ktoré budú ovplyvňovať dlhodobo udržateľný hospodársky rast v regióne.
Prešovský primátor dnes pre TASR povedal, že počas diskusie v HN Clube hovorili s investorom hlavne o výstavbe obytnej zóny a obchodného centra s hotelom Pod Kamennou baňou a otázky kasína sa dotkli len okrajovo.
Takéto zábavné centrum by si Hagyari vedel predstaviť niekde medzi Prešovom a Košicami, pričom by s dala využiť geotermálna energia a prípadné napojenie na projekt opálových baní, na čo upozornil aj investora. Na území mesta podľa neho nie je lokalita, kde by mohlo stáť kasíno ako dominantný prvok. Dodal, že investor nemá záujem ani o inú lokalitu v regióne, pretože chce byť blízkosti Viedne a medzinárodného letiska.
Hagyari si myslí, že negatívne sociálne javy, o ktorých hovoria zástupcovia KDH, súvisia hlavne s prevádzkou výherných automatov v krčmách a baroch, pretože k nim sa denne dostávajú aj menej majetní ľudia a nie kasína, kde prichádzajú len ľudia s vyššou finančnou sumou.
 

Vyberte región

mark